Waarom isolerende raamfolie?

 • Isolerende verbetering mogelijk tot 41%

 • Onderhoudsvrij

 • Dimt Fel licht en schitteringen

 • Behoud  van daglicht en transparantie

 • Duurzaam en energiebesparend

 • Lange levensduur en schriftelijke fabrieksgarantie

 • Hoogste kwaliteitsnorm, NEN410 gecertificeerd

 • Gecertificeerde raamfolie installateurs

 • Officiële Saint-Gobain dealer

 • Toepasbaar op alle glas en Polycarbonaat

Op zoek naar isolerende raamfolie? Ontdek de voordelen

Duurzame woningen en bedrijfsgebouwen zijn vaak voorzien van isolerend glas. Maar het is niet altijd mogelijk om een pand van dubbelglas te voorzien. Als alternatief kiest u dan voor raamfolie isolatie. Hiermee profiteert u van alle energiebesparende functies, voor een voordelige prijs.

 

Wat is isolerende raamfolie

Isolerende folie is glasfolie dat op de binnenkant van een raam wordt geplakt. Dit gebeurt op zo’n manier, dat het niet zichtbaar is dat er een extra laag op het raam zit. Maar u merkt wel dat de folie aangebracht is, doordat de warmte van de folie terugkaatst in de ruimte. Dat komt doordat glasfolie een reflecterende laag bevat. Er bestaat ook kozijnfolie. Dat wordt echter niet op het raam geplakt, maar ervoor gespannen. Hierdoor bevindt zich tussen het raam en de folie een luchtlaag. Dit is daardoor niet zo effectief in isolatie als de isolerende raamfolie.

 

Om een voorbeeld te geven.

Met enkelglas heb je een besparing van 11,2m3 gas per vierkante meter glas, per jaar.

Persoon A heeft bijvoorbeeld 10m2 aan glasoppervlakte. Dan heeft hij een besparing van 112m3 gas per jaar.

Dan vermenigvuldigt men de aantal m3 gas met de huidige gasprijs van bijvoorbeeld 3.80,- is 425,60,- euro.
Men bespaard dus nu al 425,60 per jaar aan energiekosten uit.

De prijs van isolerende raamfolie begint al vanaf €65 per m2 inclusief montage. Dus 10m2 aan isolerende glasfolie laten monteren kost 650 euro. Dit komt neer op een terugverdientijd van een 1,5 jaar.

Binnen 10 jaar heeft men de folie al terugverdiend en een besparing van  3606,- euro!

Energiebesparende raamfolie

Door raamisolatie folie aan te laten brengen op uw ramen, kunt u de isolerende werking van uw glas met 41% verbeteren. Dat betekent dat u de kosten die u kwijt bent aan het verwarmen of koelen van een pand, aanzienlijk kunt verlagen. Dit geldt niet alleen voor ramen met enkelglas, maar ook voor ramen met dubbelglas. Bovendien maakt het daarbij niet uit of deze raam isolatie folie in een woonhuis wordt aangebracht, een winkelpand of een ander bedrijfspand zoals bijvoorbeeld een horecabedrijf of een kantoorgebouw. Raamfolie isolatie is een speciale low-energy glasfolie. En deze folie zorgt niet alleen voor warmtewering als de zon schijnt, maar tevens voor isolatie bij lage buitentemperaturen.

Warmtewerende raamfolie

De folies die zeer geschikt zijn om zonnestralen tegen te houden, zijn de Silver 50AG en de Silver 25AG. Dit komt doordat de betreffende folies een hoge mate van reflectie hebben. De zonnestralen worden teruggekaatst en daarmee wordt de warmte dus buiten gehouden op hele warme dagen. Dat de raamfolie warmtewerend is, merkt u ook als er geen direct zonlicht is. De warmte van buiten die normaal via het glas binnenkomt, wordt eveneens door de warmtewerende raamfolie tegengehouden. Er is sprake van 53% warmtereflectie. U heeft daardoor minder behoefte aan verkoeling in het pand en de airconditioning kan daardoor lager gezet of zelfs uitgezet worden.

Helpt raamfolie tegen kou?

Dat raamfolie isolerend is, merkt u op twee manieren. Want niet alleen warmte kan geweerd worden. Er is eveneens raamfolie tegen de kou. De warmte van binnen, die normaal gesproken via enkelglas gemakkelijk verloren gaat, wordt met raam isolatie folie tegengehouden. U hoeft de verwarming daardoor minder hoog te zetten of u kunt de verwarming minder lang aanzetten. Kiest u bijvoorbeeld voor Ecolux glasfolie dan heeft u niet alleen een heel milieuvriendelijke raam isolatie folie. U draagt tevens bij aan een duurzamere samenleving doordat u met een isolatiewaarde van 41% minder CO² uitstoot en energie bespaart.

Duurzaam – nu en in de toekomst

Zowel de warmtewerende folie als de kou werende raamfolie dragen dus bij aan een duurzame manier van leven en werken. U zult dit ook in de energiekosten merken, aangezien u zowel de airconditioning in de zomer als de verwarming in de winter minder intensief hoeft te gebruiken. Gaat u uit van een pand met enkelglas dan kunt u, per vierkante meter glas, rekenen op een jaarlijkse besparing van 11,2 m³ gas.
Isolerende raamfolie kunt u al vanaf € 65,00 per m² laten aanbrengen. Hierbij zijn de kosten van montage ook inbegrepen. Gaan we dan uit van een oppervlakte van 10 m² aan glas dat u met de isolerende glasfolie laat bedekken, dan heeft u de investering door de lagere energiekosten in anderhalf jaar terugverdiend.

Waar moet u rekening mee houden bij isolatiefolie raam

In principe is isolatiefolie voor ramen toepasbaar op alle soorten glas, inclusief Polycarbonaat. Het wordt dus voornamelijk gebruikt voor panden met enkelglas of dubbelglas. Heeft u al HR+ of HR++ glas dan is het aanbrengen van isolatiefolie niet raadzaam. Beide glastypes hebben namelijk al een hoge isolatiewaarde, waardoor een extra laag energiebesparende raamfolie geen aanvullend effect zal hebben.

Wanneer kiest u voor isolerende folie?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor isolerende folie. Zo kunnen de kosten voor het vervangen van enkel- of dubbelglas door HR+ of HR++ glas een te grote investering zijn. Warmtewerend folie is dan een budgetvriendelijke oplossing. Het is ook mogelijk dat het niet toegestaan is om ander glas in het pand aan te brengen. Dat komt voor bij monumentale panden. Bij gebouwen met glas-in-loodramen is het vaak eveneens geen optie om deze te vervangen door isolerend glas. Ook dan is isolerende folie een uitstekend alternatief.

De voordelen van raam isolatiefolie op een rijtje

 • Gaat lang mee
 • Er is weinig onderhoud nodig
 • In de winter blijft de warmte binnen en de kou buiten
 • Zorgt voor wering van de zomerse hitte
 • Draagt het hele jaar bij aan energiebesparing en vermindering van CO²-uitstoot
 • Maximale doorlating van natuurlijk daglicht
 • Uv-straling wordt tot 99% tegengehouden
 • Tot 41% meer isolatie van uw ramen
 • Houdt fel licht en de schittering van de zon tegen
 • Transparante doorkijk

Profiteer van de kennis van Folieman.nl

Voor nauwkeurige en professionele montage van energiebesparende folie, schakelt u de vakmensen van Folieman.nl in. Dan profiteert u niet alleen van de vakkennis van de gecertificeerde installateurs, u bent tevens verzekerd van een lange levensduur van de aangebrachte folie. Wij zijn officiële Saint-Gobain dealer en werken volgens de hoogste kwaliteitsnormen waarbij u na montage een schriftelijke fabrieksgarantie ontvangt. Bovendien zijn wij NEN410-gecertificeerd.

Isolerende raamfolie kopen?

Voor zowel hittewerende folie als raamfolie tegen kou bent u bij Folieman.nl aan het juiste adres. Voor ieder pand wordt aan de hand van de soort folie, het aantal ramen en de afmetingen, gekeken wat voor u een passende oplossing is. Wilt u weten wat voor uw huis of bedrijfspand de mogelijkheden zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Met behulp van alle noodzakelijke gegevens over het totale glasoppervlak en op basis van eventuele foto’s, zorgen wij voor een offerte op maat.

Let op: bij HR+ of HR++ glas hebben al een hoge isolatiewaarde, hierbij is het niet raadzaam om deze folie toe te passen.

Jacco Willemse Avatar
Top adres voor het tinten van uw auto ramen
Jacco Willemse 10/31/2023
media thumbnail 0
Martine Burgemeester Avatar
Vakkundige mensen voor auto en huisramen te verduisteren.
Martine Burgemeester 3/03/2023
周俊杰 Avatar
Mooie werk geleverd. Top mensen!!
周俊杰 12/09/2022
Flyingspur Avatar
Recently had the entire apartment fitted with sun protection window film. Quotation completed via the online form and 2 weeks later the windows are very professionally fitted with the recommended foil. The request to add a number of windows was no problem at all! Professional and very friendly professionals! Window temperature has dropped from 52 degrees to 40 degrees under the same conditions (double glazing 1995). The outside gives a little bit of shine, which gives it a luxurious look, inside the light is preserved and the foil is barely visible. Very happy with the result! only pluses!!
Flyingspur 9/23/2022
Flyingspur Avatar
Onlangs compleet appartement laten voorzien van zonwerende raamfolie. Offerte via het onlineformulier ingevuld en 2 weken later zijn de ramen zeer vakkundig voorzien van de geadviseerde folie. De vraag om een aantal ramen extra te doen was ook geen enkel probleem! Profesioneel en zeer vriendelijke vakmensen! Raam tempratuur is van 52 graden gezakt naar 40 graden onder dezelfde condities.(dubbel glas 1995). De buitenzijde geeft een klein beetje shine wat het een luxe uitstraling geeft, binnen is de lichtinval behouden en de folie is nauwelijks zichtbaar. Erg blij met het resultaat! alleen maar plussen!!
Flyingspur 9/09/2022
Cynthia Smeding Avatar
Top! Poorly insulated house and it certainly helps. Still warm, but no more nasty heat in the room. Do the whole house after the summer! Thanks 😊
Cynthia Smeding 8/23/2022
Cynthia Smeding Avatar
Top! Slecht geïsoleerd huis en het helpt zeker wel wat. Nog warm, maar geen smerige hitte meer in de kamer. Na de zomer het hele huis doen! Bedankt 😊
Cynthia Smeding 8/04/2022
Rege Van Steen Avatar
De Folieman placed foil on our greenhouse roof (polycarbonate plates) today and you immediately feel the difference. We are therefore very satisfied and the fitters were very friendly and tidy.
Rege Van Steen 7/23/2022
media thumbnail 0media thumbnail 1media thumbnail 2
S N Avatar
We have had a house built with a beautiful conservatory and ditto view. Only...we didn't think it would get so hot in the summer; in practice the roller blinds on the inside were always down. No more view, and still a lot of heat inside. After thorough research, we ended up at De Folieman. We received a good explanation about the view (to the outside, but also from the outside to the inside) and heat reduction. And.... what a difference! We can now keep the roller blinds up and still enjoy the view. We are very satisfied, not only with the product, but also with the service, communication and handling.
S N 7/23/2022
Isabel Gomes Avatar
Men from Folieman have done a good job. They work quickly and neatly, and most importantly the result is very good. Conservatory is already much less stuffy on hot days. In short; highly recommended!
Isabel Gomes 7/23/2022

Tevreden klanten die u voor gingen

Een greep uit onze projecten van klanten die hebben gekozen voor zonwerende folie en nu genieten van de voordelen hiervan.

Tevreden klanten die u voor gingen

Een greep uit onze projecten van klanten die hebben gekozen voor zonwerende folie en nu genieten van de voordelen hiervan.

Veelgestelde vragen

 • Tot 86% warmtewerend.
 • Duurzaam, airco kosten besparend.
 • Dimt schitteringen en fel licht.
 • Behoud helder zicht naar buiten.
 • Isolerende werking (s’winters).
 • Lange levensduur. (Geen onderhoud)

Dat is afhankelijk van de soort folie en de afmetingen van uw ramen. U kunt vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Dit gaat het snelst als u ons bij de aanvraag van de offerte de afmetingen van de glas oppervlakken, de hoeveelheid glasoppervlakken, en een paar foto’s mee stuurt. Zo kunnen wij meteen een correcte inschatting maken van de prijs.

Wilt u weten wat er bij uw bedrijf mogelijk is?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.